Az építkezés fázisai

Ez a különleges budakeszi családi ház lett az aranyérmes egy nemzetközi homlokzatos pályázaton

2021.04.28

2021-ben online formában rendezték a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat díjkiosztóját. A neves, független szakértőket felsorakoztató zsűri 26 ország 385 kiemelkedő pályázatát 6 kategóriában értékelte, mint az év legizgalmasabb homlokzati megoldásait. A Bécsből közvetített online eseményen Magyarország hatalmas sikert elérve a családi ház kategória aranyérmese lett, továbbá a döntő alatti élő szavazáson is első helyén végzett a nézők szavazatai alapján ugyanebben a kategóriában.

 

 

Összesen 6 kategóriában – családi ház, társasház, középület, felújítás, műemlék, különleges textúra – értékelte a nemzetközi, független szakértőkből álló építész zsűri a döntőbe jutott 36 pályázatot. A szervezők az online felületen keresztül a nézők számára azonnali közönségszavazási lehetőséget is biztosítottak, így bárki felállíthatta a saját sorrendjét.

Magyarország két kategóriában is bekerült a legjobbak közé, így a középületek és családi házak között is képviseltette magát a nemzetközi döntőben. 

A középületek kategóriában az Ópusztaszeri Gyógynövényház versenyzett, amely a műemléki védettséget élvező Szer Monostor romjainak egy részére épült 230 négyzetméteres foglalkoztató épülettel büszkélkedhet. Az épületben helyet kapott a gyógynövény feldolgozó és szárító részleg, egy palánta nevelde, valamint egy ökobolt is. 

A családi ház kategória magyar pályázata, – amely az építész házaspár és gyermekeik saját családi otthona Budakeszin –  elsőként az esemény élő, online közönségszavazásának első helyét, majd a szakmai zsűri által megítélt kategóriagyőztesnek járó kitüntetést is elnyerte. 

A Budakeszin elhelyezkedő családi ház antracitszürke Baumit CreativTop vakolata mellett hatalmas üvegfelületeivel is kitűnik, és a gigászi faoszlopai által védett terasztér rendkívül modern külsőt kölcsönöz az épületnek. A házat építészeti oldalról a Bártfai-Szabó Építésziroda Kft., míg kivitelezői oldalról az Ép-Med Szolgálati Kft. keltette életre közel két évvel ezelőtt. A Baumit Life Challenge nemzetközi díjat – amellyel a nívós szakmai elismerés mellett további 3300 euró nyeremény is jár – korábban sosem látott sikerként, első alkalommal sikerült magyar építésznek elnyernie. 

(A képek kattintással megnagyíthatók!)

 

„Rendkívüli öröm számunkra ez az elismerés, amellyel az idei évben Magyarországot képviselve a mi munkánk végezhetett a családi ház kategória első helyén. Ez váratlan, ugyanakkor nagyszerű visszajelzés csapatunk számára, amelyből a jövőben további motivációt meríthetünk munkánk során” - idézi Bártfai-Szabó Gábort, a Bártfai-Szabó Építésziroda Kft. vezetőjét a lapunkhoz eljuttatott Baumit-közlemény.

 

Építkezési fázis:

2. Tervezési folyamat

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

Már az igények pontos megfogalmazásában is sokat segíthet a szakember.

Bővebben >>>>

Érdemes azokra is hallgatni, akik már dolgoztattak a javasolt tervezővel.

Bővebben >>>>

A nekünk tetsző stílusban épült házakat érdemes megnézni.

Bővebben >>>>

Az építészkamarai névjegyzékben kell szerepelnie.

Bővebben >>>>

A legtöbb esetben ezt az építészre bízhatjuk.

Bővebben >>>>

Ekkor kell minél jobban pontosítanunk, hogy milyen házat szeretnénk és mennyit tudunk rákölteni.

Bővebben >>>>

Ki tartja a kapcsolatot a hatósággal?

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk az „Energia és komfort” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk a „Falak, tetők, nyílászárók” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk a „Burkolás, festés, belső tér” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>
Letölthető dokumentumok

... tartalom hamarosan ... 

Bővebben >>>>

A szerződésminta – mely az egyszerű bejelentéssel létesíthető lakóépületek tervezéséhez alkalmazható – a hatályos jogszabályoknak megfelelő rendelkezések alapján készült.

Bővebben >>>>