Az építkezés fázisai

Útmutató egy szerethető tetőtérhez

2023.10.27

A Design Guide egy tervezési kézikönyv, amely egy helyen mindent tartalmaz a tetőtéri helyek kialakításáról. 13 optimális tetőtéri megoldás, 60 szobaterv, 98 részletes műszaki megoldás segíti a kényelmes, élhető és fenntartható tetőterek kialakítását, valamint a tér maximális kihasználását.

 

 

„A VELUX Cégcsoport számára kiemelten fontos, hogy az innovatív és modern, a fenntarthatóságot támogató megoldásokat minél többekhez eljuttathassuk. Az innovatív megoldások mellett a VELUX Cégcsoport többek között olyan edukációs eszközökkel is segíti a fenntartható életterek kialakítását, mint a mindenki számára ingyenesen hozzáférhető Design Guide kiadvány” – mondta el Ritea Noémi, VELUX Cégcsoport magyar és román piacért felelős igazgatója.

 

A Design Guide IDE KATTINTVA ingyenesen letölthető >> 

 

A fenntartható otthonok megfizethetőek, és még a kiadásainkat is csökkentik

Az építőipar jelenleg a globális CO2-kibocsátás 37 százalékáért felel, az energiaárak pedig egyre többeknek okoznak nehézséget szerte Európában. A fenntartható épületek jelentős változást hozhatnak, de csak abban az esetben, ha az ilyen lakóházak általánossá válnak: most egy izgalmas építészeti projekt is segít megmutatni, hogy környezettudatos otthona bárkinek lehet.

 

A jövő a fenntartható épületeké

A VELUX Cégcsoport bemutatta a koppenhágai Living Places projektet: a tetőablakgyártó vállalat partnereivel együttműködésben hét olyan mintaépületet (két lakóépületet és öt közösségi teret adó épületet) adott át, amelyek a CO2-kibocsátás jelentős csökkentésével és az elsőosztályú beltéri klíma előtérbe helyezésével képesek újra definiálni a fenntartható építési gyakorlatokat.

 

(Fotó: Effekt Architects)

 

A Living Places projekttel a Cégcsoport egyik célja az volt, hogy bizonyítsa elkötelezettségét a fenntartható építési megoldások iránt, és felelősséget vállaljon egy környezettudatosabb jövő megteremtéséért. A könnyűszerkezetes házakat úgy tervezték, hogy megfizethetők legyenek, és a fenntartható módon épült épület reálisan elérhető alternatívává váljon azok számára, akik ingatlant szeretnének vásárolni.

Az épületek megépítésekor öt alapelvet követtek: az otthonoknak egészségesnek, megfizethetőnek, egyszerűnek, megoszthatónak és skálázhatónak kell lenniük. Ezek az elvek az új és már meglévő lakóépületekre, illetve a közösségi terekre és középületekre egyaránt alkalmazhatók, ezzel megnyitva az utat egy fenntartható jövő felé.

 

(Fotó: Adam Mørk)

 

A VELUX Cégcsoport Living Places projektje új fejezetet nyit a fenntartható építési gyakorlatok kapcsán. Az alacsony karbonlábnyom és az optimális beltéri klíma előtérbe helyezésével a koncepció új mércét állít fel a környezettudatos életvitel terén, és ezt a kijelölt irányt követik a VELUX vállalat elektromos és napelemes működtetésű tetőtéri ablakai, valamint elektromos lapostetős felülvilágító ablakai is.

 

(X)

 

Építkezési fázis:

2. Tervezési folyamat

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

Már az igények pontos megfogalmazásában is sokat segíthet a szakember.

Bővebben >>>>

Érdemes azokra is hallgatni, akik már dolgoztattak a javasolt tervezővel.

Bővebben >>>>

A nekünk tetsző stílusban épült házakat érdemes megnézni.

Bővebben >>>>

Az építészkamarai névjegyzékben kell szerepelnie.

Bővebben >>>>

A legtöbb esetben ezt az építészre bízhatjuk.

Bővebben >>>>

Ekkor kell minél jobban pontosítanunk, hogy milyen házat szeretnénk és mennyit tudunk rákölteni.

Bővebben >>>>

Ki tartja a kapcsolatot a hatósággal?

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk az „Energia és komfort” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk a „Falak, tetők, nyílászárók” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk a „Burkolás, festés, belső tér” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>
Letölthető dokumentumok

... tartalom hamarosan ... 

Bővebben >>>>

A szerződésminta – mely az egyszerű bejelentéssel létesíthető lakóépületek tervezéséhez alkalmazható – a hatályos jogszabályoknak megfelelő rendelkezések alapján készült.

Bővebben >>>>