Az építkezés fázisai

Átfogó kutatás-fejlesztési projekttel bővíti termékeinek körét az R-SPED Fuvarozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

2023.07.03

A 2020-1.1.1-KKV START pályázat keretében jelentős kutatás-fejlesztési projektet valósítanak meg, amelynek eredményeként az XPSPU kombinált, falazatszellőzést biztosító homlokzati hőszigetelő rendszer kifejlesztésével és gyártásával tudják bővíteni kereskedelmi termékeik körét. A megvalósult fejlesztés eredményeként eddig ismeretlen megoldással javítják az épületek hőtechnikai jellemzőit a gyártásba kerülő termékek. A vállalkozás a termelés hatékonyságát és megbízhatóságát az Ipar 4.0 fejlesztéshez kapcsolódó előkészítéssel kívánja fokozni.

 

 

Az R-SPED Kft. 2005-ban alakult és a mai napig 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonában álló vállalat. Fő tevékenységi köre a műanyagipari termékek előállítása és kereskedelme. A társaság jelenleg közel 120 féle terméket állít elő saját gyártásban, melyeket hazai és nemzetközi piacokon értékesít.

Az R-SPED Kft-t egyetlen cél vezérli: megrendelőiket versenyelőnyhöz juttatni, minőségi, ügyféligényekre szabott értékarányos termékeket biztosítani és nem utolsó sorban európai szintű szolgáltatást nyújtani vásárlóinak. A hazai fröccsöntött és habosított műanyag termékeket előállító piac tagjaként a cég mindig is nagy hangsúlyt fektetett a megbízható minőségű termékek gyártására, és a folyamatos kutatás-fejlesztésre, továbbá a vásárlók által megrendelt termékek határidőre történő zavartalan előállítására, amely terveik szerint a jövőben még inkább biztosíthatóvá válik.

A vállalat 2021-ben sikeresen pályázott a 2020-1.1.1-KKV START „A KKV START INNOVÁCIÓ” című pályázati felhívás keretében, melynek segítségével még tovább fejlesztheti a habosított műanyag termékeinek körét.

A projekt keretében az R-SPED Kft. az XPSPU kombinált, falazatszellőzést biztosító homlokzati hőszigetelő rendszer kifejlesztését és gyártását kívánja meghonosítani üzemcsarnokában az Ipar 4.0 fejlesztéshez kapcsolódó kommunikáció előkészítésével. A legkorszerűbb technológiák alkalmazásával 2021.július - 2023. június közt zajló projekt eredményesen zárult. A kifejlesztésre kerülő új épületszigetelési technológia óriási előnye, hogy az eddig már ismert anyagok összeházasításával nyújt az épületek hőtechnikai tényezőit és szellőzését hatékonyan javító, megbízható megoldást.

Az R-SPED Kft. rendelkezik vállalatirányítási, minőségirányítási és termelésirányítási rendszerekkel is, így a megrendelések, az alapanyag beszerzések, a gyártási periódusok, a hulladékkezelés, a készletek és kiszállítások nyomon követése folyamatos és teljes körű. A vállalkozás a kutatás-fejlesztési projektje eredményeként megvalósított technológiai fejlesztésével újabb, eddig a piacon még ismeretlen szigetelőanyag előállításával tud megoldást nyújtani korunk égető energia megtakarítási problémáira úgy, hogy ennek révén a környezetet is jobban kíméli.

A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által az R-SPED Kft. részére megítélt 19 437 829 Ft-os vissza nem térítendő támogatás segítségével végrehajtott fejlesztés eredményeként társaságunk még tovább erősítheti minőségi piaci megjelenését, valamint a megbízói igények legmagasabb szintű teljesítését. 

(X) 


 

Építkezési fázis:

5. Falak, tetők, nyílászárók

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A tervezőnek statikust – és szükség esetén talajmechanikai szakembert – is be kell vonnia az alapozás megtervezésébe. A vízszigetelésnek az épület szerkezeteit teljes mértékben el kell választania a talajtól, a nedves felületektől.

Bővebben >>>>

A hő- és hangszigetelési igénytől, bizonyos környezeti adottságoktól, illetve az építtető ökológiai tudatosságától is függ, hogy milyen falazóanyagot érdemes választani. 

Bővebben >>>>

A fa, a műanyag és a fém anyagú nyílászárók mellett vegyes szerkezetűek is kaphatók.

Bővebben >>>>

A vasbeton födémeknél a legköltségesebb tétel a zsaluzat, emiatt sok alternatív megoldás van terjedőben.

Bővebben >>>>

A legfontosabb kérdés, hogy lapostetőt vagy magastetőt szeretnénk-e – és ez utóbbi esetében milyen hajlásszögűt. Ezután következhet az anyagok kiválasztása.

Bővebben >>>>

A legfontosabb fázisoknál lényeges a műszaki ellenőr jelenléte.

Bővebben >>>>

Ha valami ránézésre „nem stimmel”, az valószínűleg nem felel meg a szabványnak sem.

Bővebben >>>>

A szigetelés nagyon nehezen és drágán javíttatható - ne kössünk kompromisszumot!

Bővebben >>>>