Az építkezés fázisai

Kifinomult, részletgazdag bejárati ajtók a csúcskategóriát keresőknek

2023.04.12

A felsőkategóriás műszaki - betörésvédelmi és energetikai - tulajdonságok mellett a különlegesen kifinomult megjelenés teszi különlegessé ezeket a bejárati ajtókat, melyeknek formavilágát a szlovén Denis Vesel dizájner neve fémjelzi. 

 

 

Az egyszerű formák ellenére Denis Vesel formatervező munkáira a különleges kifinomultság, az elegáns, ugyanakkor izgalmas megjelenés jellemző. „Minden alkalommal, amikor valaki belép a házába, éreznie kell az otthon különleges érzését. Számomra fontos volt, hogy a bejárati ajtók tervezésénél teljes mértékben az emberekre koncentráljak, és ne csak egy ajtót, hanem egy izgalmas dizájnelemet hozzak létre” – idézi a tervezőt az epitesimegoldasok.hu-n is megjelent cikk

Minden ajtó alapfelszereltségként többpontos zárral van felszerelve, és további biztonsági rendszerek is rendelhetők. A fogantyú rejtve van és síkban fut az ajtó lapjával – tiszta, mégis elegáns megjelenés. A fogantyúnyílás mindkét végén enyhén ívelt, hogy egy kissé lágyabb és "háromdimenziósabb" érzést keltsen.

 

(A képek kattintással nagyobb méretben is megnyithatók!)

 

A diszkréten elhelyezett betétekkel és hangsúlyos rúdfogantyúval ellátott ajtó modern és esztétikuk. A fogantyú az egész ajtón végigfut, így magasabbnak és letisztultabbnak tűnik. A különböző színkombinációk vagy kiegészítők - például a fogantyúk - választási lehetőségével személyre szabható a megjelenés, így az ajtó egyaránt illeszkedhet az egyszerű és az avantgárd stílushoz.

 

Elegáns és meleg megjelenés a sima vonalaknak és a süllyesztett kilincsnek köszönhetően – ez a bejárati ajtó kecses kialakítású, amely illik a nemes és egyszerű építészeti stílusokhoz. A megjelenés – a különböző színkombinációkkal – itt is egyénre szabható.

 

A minimalista dizájnú ajtó fő jellemzője a két oldalsó csík, amelyek különleges vizuális hatást keltenek. A szimmetrikus kialakítás a pontosság és az elegancia érzetét kelti. A fogantyú ezt erősíti, és hozzájárul az ajtó alakjának hangsúlyozásához. A színkombinációk különböző lehetőségei minimalista, lágy vagy akár avantgárd megjelenést is eredményezhetnek.

 

A purista és a redukált dizájn keveréke – a karcsú és függőlegesen elhelyezett üvegnyílások további dinamizmust kölcsönöznek az ajtónak. A vízszintes fogantyú nemcsak a kényelmes használatot segíti, hanem további élénkíti a megjelenést. Klasszikus szürke tónusok, elegáns fekete vagy fadekor: a felületek és színek megválasztása számos kombinációs lehetőséget nyit meg a ház egyéb dizájnelemeivel - olvasható az ismertetőben. 

 


 

Építkezési fázis:

5. Falak, tetők, nyílászárók

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A tervezőnek statikust – és szükség esetén talajmechanikai szakembert – is be kell vonnia az alapozás megtervezésébe. A vízszigetelésnek az épület szerkezeteit teljes mértékben el kell választania a talajtól, a nedves felületektől.

Bővebben >>>>

A hő- és hangszigetelési igénytől, bizonyos környezeti adottságoktól, illetve az építtető ökológiai tudatosságától is függ, hogy milyen falazóanyagot érdemes választani. 

Bővebben >>>>

A fa, a műanyag és a fém anyagú nyílászárók mellett vegyes szerkezetűek is kaphatók.

Bővebben >>>>

A vasbeton födémeknél a legköltségesebb tétel a zsaluzat, emiatt sok alternatív megoldás van terjedőben.

Bővebben >>>>

A legfontosabb kérdés, hogy lapostetőt vagy magastetőt szeretnénk-e – és ez utóbbi esetében milyen hajlásszögűt. Ezután következhet az anyagok kiválasztása.

Bővebben >>>>

A legfontosabb fázisoknál lényeges a műszaki ellenőr jelenléte.

Bővebben >>>>

Ha valami ránézésre „nem stimmel”, az valószínűleg nem felel meg a szabványnak sem.

Bővebben >>>>

A szigetelés nagyon nehezen és drágán javíttatható - ne kössünk kompromisszumot!

Bővebben >>>>