Az építkezés fázisai

Csiszolt téglás technológia: így lehet radikálisan felgyorsítani a falazást

2021.11.30

A vízszintes, felfekvő felületükön síkra csiszolt kerámia falazóelemeket speciális ragasztóhabarccsal rögzítik egymáshoz. Ezzel jelentősen – akár a felére – csökkenthető a falazási munkálatokra fordított idő. Emellett pontosabban, kevesebb vízfelhasználással folyhat a kivitelezés.

 

 

Kivitelezőcsapatok, kőművesbrigádok számára a Porotherm-téglák gyártója, a Wienerberger most lehetőséget biztosít, hogy korszerű falazási megoldását, a Rapid technológiát megismerhessék. Ehhez mindössze a vállalat oldalán kell regisztrálni, majd rövid egyeztetés után a Wienerberger helyszíni alkalmazástechnikai szaktanácsadást nyújt a szakemberek számára. 

A Porotherm Rapid termékek által biztosított technológia mára az innovatív építés egyik fontos eszközévé vált, a megrendelők széles köre választja az otthona építéséhez. Ezt a Rapid technológiát alkalmazó kivitelezők a falazatépítési munkálatokat gyorsabban, hatékonyabban tudják elvégezni, ezért a határidőket is könnyebben tarthatják. A csiszolt téglás technológia ráadásul számos olyan előnyt nyújt, amely az utóbbi időben egyre fontosabbá vált mind az építtetők, mind a kivitelezést végző szakemberek körében.

A Porotherm Rapid téglák beépítéséhez ugyanis – a hagyományos, vastaghabarcsos technológiától eltérően – vékonyágyas falazóhabarcsot vagy speciális ragasztóhabot használnak, s ily módon ragasztják össze a felfekvő felületükön síkra csiszolt téglákat. Ennek köszönhetően akár fagypont alatt is, egészen mínusz 5 fokig megbízhatóan használható a rendszer, vagyis a téli időszak sem gátolja a munkavégzést. A Dryfix extra ragasztóhab alkalmazása ráadásul növeli a kivitelezési pontosságot, és jelentősen – akár felére – csökkenti a falazási időt is, mert nem kell várni az épület falainak kiszáradására. Ez a rövid határidejű munkák esetében fontos szempont lehet, különösen, ha a falazási feladatok a téli, hideg hónapokra esnek.

Abban az esetben,

ha az épület tervei hagyományos falazási technológiával beépíthető falazóelemekre készültek el, a Wienerberger szakemberei ingyen átszámolják azonos falvastagságú Rapid termékekre a szükséges mennyiségeket, így a tervek egyszerűen, költségek nélkül átalakíthatók.

Érdemes élni ezzel a díjmentes szolgáltatással is.

A cég honlapján több videó is bemutatja a technológia működését; ezek közül az elsőt ide is beillesztjük:

 

 

Építkezési fázis:

5. Falak, tetők, nyílászárók

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A tervezőnek statikust – és szükség esetén talajmechanikai szakembert – is be kell vonnia az alapozás megtervezésébe. A vízszigetelésnek az épület szerkezeteit teljes mértékben el kell választania a talajtól, a nedves felületektől.

Bővebben >>>>

A hő- és hangszigetelési igénytől, bizonyos környezeti adottságoktól, illetve az építtető ökológiai tudatosságától is függ, hogy milyen falazóanyagot érdemes választani. 

Bővebben >>>>

A fa, a műanyag és a fém anyagú nyílászárók mellett vegyes szerkezetűek is kaphatók.

Bővebben >>>>

A vasbeton födémeknél a legköltségesebb tétel a zsaluzat, emiatt sok alternatív megoldás van terjedőben.

Bővebben >>>>

A legfontosabb kérdés, hogy lapostetőt vagy magastetőt szeretnénk-e – és ez utóbbi esetében milyen hajlásszögűt. Ezután következhet az anyagok kiválasztása.

Bővebben >>>>

A legfontosabb fázisoknál lényeges a műszaki ellenőr jelenléte.

Bővebben >>>>

Ha valami ránézésre „nem stimmel”, az valószínűleg nem felel meg a szabványnak sem.

Bővebben >>>>

A szigetelés nagyon nehezen és drágán javíttatható - ne kössünk kompromisszumot!

Bővebben >>>>