Az építkezés fázisai

Tiszta és száraz homlokzat a StarTop vakolattal

2021.01.03

Régóta foglalkoztatja az építőipari fejlesztőket az, hogyan lehetne a homlokzat újszerűségét és állagát sokáig megőrizni. Ennek a problémának a megoldásáról készített a Baumit egy szemléltető videót, amely bemutatja az új, innovatív Baumit StarTop homlokzati vékonyvakolatot.

A videó érdekesen szemlélteti a szárazpórus-hatást, azaz a vakolat anyagában és szerkezetében rejlő különleges tulajdonságot: a hidrofób jellemzőt, ami a homlokzatot ért csapadék gyors lepergését segíti, illetve a hidrofil jelleget, amely a maradék nedvesség gyors felszívódását, majd a gyorsabb párolgást könnyíti meg. A korall felépítéséhez hasonlóan a Baumit StarTop vékonyvakolat külső kérge is porózus kialakítású, sok apró üregből és pórusból áll, ami a rá kerülő nedvesség nagyobb felületen történő eloszlását, felszívódását, illetve elpárologtatását teszi lehetővé. Az eredmény a homlokzat gyors száradása lesz, így a vakolaton nem telepednek meg a gombák és algák, melyek az elszürkülés legfőbb okozói.

 

Baumit Kft.

Építkezési fázis:

5. Falak, tetők, nyílászárók

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A tervezőnek statikust – és szükség esetén talajmechanikai szakembert – is be kell vonnia az alapozás megtervezésébe. A vízszigetelésnek az épület szerkezeteit teljes mértékben el kell választania a talajtól, a nedves felületektől.

Bővebben >>>>

A hő- és hangszigetelési igénytől, bizonyos környezeti adottságoktól, illetve az építtető ökológiai tudatosságától is függ, hogy milyen falazóanyagot érdemes választani. 

Bővebben >>>>

A fa, a műanyag és a fém anyagú nyílászárók mellett vegyes szerkezetűek is kaphatók.

Bővebben >>>>

A vasbeton födémeknél a legköltségesebb tétel a zsaluzat, emiatt sok alternatív megoldás van terjedőben.

Bővebben >>>>

A legfontosabb kérdés, hogy lapostetőt vagy magastetőt szeretnénk-e – és ez utóbbi esetében milyen hajlásszögűt. Ezután következhet az anyagok kiválasztása.

Bővebben >>>>

A legfontosabb fázisoknál lényeges a műszaki ellenőr jelenléte.

Bővebben >>>>

Ha valami ránézésre „nem stimmel”, az valószínűleg nem felel meg a szabványnak sem.

Bővebben >>>>

A szigetelés nagyon nehezen és drágán javíttatható - ne kössünk kompromisszumot!

Bővebben >>>>