Az építkezés fázisai

Küszöb nélküli, falban futó tolóajtók

2020.09.12

Íves belső falak alkalmazásával dinamikus belső terek hozhatók létre, azonban az íves falakba nehéz hagyományos módon elegáns ajtókat építeni. Erre is lehetőséget kínálnak a vakolt vagy gipszkarton falakba építhető Eclisse tolóajtók, melyek a funkcionalitás kárára kötött kompromisszumok nélküli, a rendelkezésre álló helyet észszerűen kihasználó látványos megoldásokat kínálnak.

Az új építéshez és felújításhoz egyaránt használható, olasz gyártmányú Eclisse ajtók gipszkarton vagy vakolt tégla válaszfalakba építhető beltéri tolóajtók, melyek a falazatba tolhatók. Az egyedi megoldású ajtók kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek, aminek köszönhetően hosszú időn keresztül hibátlanul működnek. Az egyszárnyú (Unico), középen szétnyíló kétszárnyú (Estensione), párhuzamosan egymás mellé csúszó (Telescopica), illetve egyetlen kerettel két szomszédos ajtó kiszolgálására alkalmas (Unilaterale) kialakítások mellett a szokásosnál kreatívabb belsőépítészeti megoldásokat lehetővé tevő hajlí tott, íves (Circular) belső ajtók is kaphatók, igényes és helytakarékos belsőépítészeti megoldásokra lehetőséget nyújtva akár családi házakban, akár irodákban vagy üzletek belső tereiben.

A gipszkarton falszerkezetbe építhető tolóajtók – az állítható sínszerkezetnek köszönhetően – 75-100 mm vastag gipszkarton falhoz alkalmazhatók úgy, hogy az adott fal részeként működnek, ahhoz észrevétlenül illeszkednek. 75 vagy 100 mm-es gipszkarton borda alkalmazásnál, 1-1 réteg gipszkarton lappal 100 vagy 125 mm lesz a kész falvastagság.

Az exkluzív megoldásokban gazdag termékválaszték modern megjelenésű, kedvező térkihasználású otthonok megteremtését teszi lehetővé. A standard méreteken túl nagyobb, egyedi méretű tolóajtók is rendelhetők. A függesztett ajtólapoknak köszönhetően minden tolóajtó küszöb nélküli kialakítású. A megerősített, golyóscsapágyas függesztőgörgők 100 kg, igény esetén 150 kg terhelést is biztonságosan mozgatnak. Ez teszi lehetővé, hogy az épület többi nyíló ajtajával megegyező kialakítású ajtólap és tok készíthető a tolóajtóhoz is.

A praktikus használatot számtalan kiegészítő segíti:

  • motorizáció (távirányítású működtetés);
  • automatizálás (a kézzel kinyitott tolóajtó automatikus visszazárása);
  • szinkronmozgató (kétszárnyú tolóajtók egyidejű működtetése) stb.

Az Eclisse tolóajtók legújabb tagjai a terhelhető, fúrható oldalfalú Ewoluto ajtók, valamint a látható tokborítás nélküli Syntesis tolóajtócsaládba tartozó Syntesis Line Battente nyíló tapétaajtó, mellyel lehetővé válik nyíló ajtók beépítése ajtókeretek és profilvédők nélkül. A tapétaajtó akár a fallal azonos színűre is festhető, így rejtve marad a kíváncsi szemek elől, vagy akár ellenkező szín használatával ki is emelhető. A Syntesis család tetszőlegesen kombinálható modern falszegéllyel, amibe akár LED-es megvilágítás is helyezhető. A fal szélére szerelt szegélyléc innovatív ötlet az elegáns, modern és minimalista otthon eléréséhez.

 

Veneto Porte Kft.

Építkezési fázis:

7. Burkolás, festés, belső tér

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A belső térben alkalmazott anyagokat 10-15 évig nem fogjuk lecserélni, hiába jövünk rá 1-2 éven belül, hogy rosszul döntöttünk.

Bővebben >>>>

Érdemes átgondolni a hangszigetelési igényt és a padlófűtés lehetőségét.

Bővebben >>>>

 

Kopásállóság, csúszásmentesség, takaríthatóság – ezek az alapvető szempontok, de érdemes például az akadálymentességre is gondolni.

Bővebben >>>>

Mérlegeljük alaposan, szükség lesz-e terjedelmes, bonyolult berendezésekre.

Bővebben >>>>

A színek és az igénybevételek tekintetében is érdemes a biztonságra törekedni.

Bővebben >>>>

Itt van egy lista, hogy például milyen különleges igények merülhetnek fel.

Bővebben >>>>

Ha előre tervezünk, sokkal esztétikusabb lehet a berendezések elhelyezése.

Bővebben >>>>

Ha az aljzat nedvességtartalma rendben van, akkor már „csak” a geometriai pontosságra és a tartósságra kell figyelni.

Bővebben >>>>
Jellemző hibák

Időt kell hagyni az aljzat kiszáradására.

Bővebben >>>>

A hobbikat és különleges igényeket előre gondoljuk át.

Bővebben >>>>

A csúszásmentesség lépcsők esetében különösen fontos.

Bővebben >>>>

A természetes kövek foltossága bizony nem hiba.

Bővebben >>>>

Nem gondoltak arra, hogy itt járművek fognak áthaladni.

Bővebben >>>>

Utólag bonyolultabb a nagy berendezések beépítése.

Bővebben >>>>