Az építkezés fázisai

Póréhagymazöld, tejeskávébarna – nyugalom és vidámság a belső térben

2023.03.05

Otthonunk színei nemcsak személyiségünket tükrözhetik, de alapvetően befolyásolhatják mindennapi hangulatunkat is. Érdemes tisztában lennünk a szezonális trendszínekkel, ha számunkra megfelelő belső terek kialakítására törekszünk, ebben pedig segítségünkre lehetnek a lakberendező cégek kollekciói. 

 

 

A Pantone Color Institute szakértői 2023-ban is összeállították az év legtrendibb színeit, amelyek nemcsak a divatot, de az otthonok berendezését is meghatározhatják majd – olvasható a Nobilacasa lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményében. A 2023-as tavaszi paletta árnyalatai amellett, hogy kifejezésre ösztönöznek, nyugalmat és vidámságot árasztanak, otthonunkban való felhasználásukra, kombinálásukra pedig számtalan lehetőségünk nyílik.

 

Szürke 

A szürke árnyalatait sokan az egyhangúsággal és a komorsággal azonosítják, pedig kevés jobb lehetőség van a modernitás és az elegancia kifejezésére ennél a színnél. KIváló választás, ha a dolgozószobánkat vagy annak egy részét a szürke valamelyik árnyalatával dobjuk fel, hiszen a kreatív és koncentrációs készségünket ez az otthoni munka során is segíteni fogja. Egy kis lilás vagy sárgás altónussal a szürke is barátságosabb, kellemesebb hatást kelt, így a nagyobb bútorok, szőnyegek kiválasztásánál is bátran támaszkodhatunk rá.

 

Égkék

A kék kellemes, lágy árnyalata nemcsak modernitást, tisztaságot, hanem egy kis vidámságot is hoz az otthonunkba. Sötétebb árnyalataival ellentétben az égkék sokkal légiesebb, így ez a szín

a lakás kiegészítőihez is jó választás.

Lehet szó akár a gyerekszoba bútorairól, akár fürdőszobai kiegészítőkről, de egy-egy bögre, szalvéta vagy törülköző színeként visszaköszönve is képes nyugtató, mégis energetizáló hatást kelteni.

 

Tejeskávébarna

A természet által ihletett meleg, semleges szín, amely lakásunkban az állandóság és a biztonság érzetét kelti, így elsődlegesen a közös terek alapszíneként javasolják.  A latte meleg árnyalata a legjobban élénk színű vázával vagy egy eltérő tónusú szőnyeggel érvényesül. A tejeskávébarna mellé válogathatunk 2023 tavaszának más trendszíneiből is, például az égkékkel kombinálva hangulatos teret biztosít a családi vagy baráti beszélgetésekhez.

 

(A képek kattintással nagyobb méretben is megnyithatók.) 

 

Póréhagymazöld 

Nem titok, hogy a designerek és belső építészek szándékosan játszanak a zöld nyugtató, megfontoltságot sugárzó árnyalataival, hiszen ennek az árnyalatnak segítségével a harmónia megteremtése szinte gyerekjáték. A póréhagyma zöld színe jól megalapozza a háló- vagy fürdőszoba meditatív hangulatát, élő növényekkel komponálva pedig a természetközeli hatást kelt. 

 

Créme brulée

A csoda akkor születik meg, amikor

a híres francia égetett krémes desszert árnyalatai

merész, ugyanakkor vidámságot sugárzó kompozíciót létrehozva mind az enteriőr alapszíneként, mind díszítőelemként felbukkannak otthonunkban. Érdemes minél több árnyalatát felhasználnunk a konyhában, a nappaliban vagy a gyerekszobában, hiszen a játékos hatás eléréséért e színnek elegendő egy-egy párnán, törölközőn vagy akár konyhai kiegészítőkön visszaköszönnie. 

2023 tavaszi színei még akkor is képesek hatni az érzelmeinkre és megerősíteni bennünk az otthon érzetét, ha az év legpörgősebb időszakában olykor csak aludni járunk haza - írja a közlemény. 

 

Építkezési fázis:

7. Burkolás, festés, belső tér

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A belső térben alkalmazott anyagokat 10-15 évig nem fogjuk lecserélni, hiába jövünk rá 1-2 éven belül, hogy rosszul döntöttünk.

Bővebben >>>>

Érdemes átgondolni a hangszigetelési igényt és a padlófűtés lehetőségét.

Bővebben >>>>

 

Kopásállóság, csúszásmentesség, takaríthatóság – ezek az alapvető szempontok, de érdemes például az akadálymentességre is gondolni.

Bővebben >>>>

Mérlegeljük alaposan, szükség lesz-e terjedelmes, bonyolult berendezésekre.

Bővebben >>>>

A színek és az igénybevételek tekintetében is érdemes a biztonságra törekedni.

Bővebben >>>>

Itt van egy lista, hogy például milyen különleges igények merülhetnek fel.

Bővebben >>>>

Ha előre tervezünk, sokkal esztétikusabb lehet a berendezések elhelyezése.

Bővebben >>>>

Ha az aljzat nedvességtartalma rendben van, akkor már „csak” a geometriai pontosságra és a tartósságra kell figyelni.

Bővebben >>>>
Jellemző hibák

Időt kell hagyni az aljzat kiszáradására.

Bővebben >>>>

A hobbikat és különleges igényeket előre gondoljuk át.

Bővebben >>>>

A csúszásmentesség lépcsők esetében különösen fontos.

Bővebben >>>>

A természetes kövek foltossága bizony nem hiba.

Bővebben >>>>

Nem gondoltak arra, hogy itt járművek fognak áthaladni.

Bővebben >>>>

Utólag bonyolultabb a nagy berendezések beépítése.

Bővebben >>>>