Az építkezés fázisai

Megújult esővízsüllyesztő szekrények az esővíz-elvezető rendszerbe

2020.05.26

A HL600 típus újratervezésével született meg a HL600N süllyesztőszekrény. A fejlesztésnek köszönhetően a bűzzár hatékonyabbá vált, az egységbe nagyobb, túlfolyóval ellátott lombkosár került, több mint 50 százalékkal, 11 liter/s-ra nőtt a teljesítmény, a különböző méretű ejtőcsövek bekötését pedig excentrikus áttoló karmantyúk segítik.

 

Az időjárási szélsőségek, a hirtelen nagy mennyiségű esővíz vagy a hosszan tartó száraz időszak új kihívások elé állítják a csapadékvíz-elvezető rendszereket és azok tervezőit. A körülmények változására, a követelmények növekedésére a HL600N süllyesztőszekrény-sorozattal reagált a HL Hutterer & Lechner GmbH.

Az elmúlt évtizedek során a cég szakemberei folyamatosan gyűjtötték az esővízsüllyesztő szekrényekkel kapcsolatos tapasztalataikat, majd úgy döntöttek, hogy ezek alapján újratervezik HL600 típusú terméküket. A könnyűséget, ami az alapanyagnak köszönhető, a statikai stabilitást és terhelhetőséget, amely a ház bordázott kialakításából adódik, megtartották. Ezenkívül meghagyták a gömbcsuklósan, tág határok között beállítható csatlakozócsonk kialakítást is.
Az esővízgyűjtők további újításai:

  • gumitömítéssel tökéletesített csappantyús bűzzár és tisztítófedél;
  • túlfolyó funkcióval ellátott lombfogó kosár;
  • több mint 50 százalékkal megnövelt teljesítmény;
  • excentrikus csúszó karmantyúk a különböző méretű ejtőcsövek fogadására;
  • DN110 és DN125 csatlakozóméret egy egységben.

Az esővízejtőcső nem látható módon történő elhelyezésekor (például a hőszigetelésben vagy a szerelt homlokzat mögött vezetve) nem célszerű azt hagyományos süllyesztőszekrénybe kötni, hiszen a tisztítófedelét lehetetlen lenne felnyitni. Erre nyújt megoldást a HL600NHO (HL600NHorizontális), az új fejlesztésű HL600N minden előnyével, csak vízszintes, DN110 tokos bekötési lehetőséggel.

 

Segítségével az ejtőcső a talajszint alatt, a faltól kissé távolabb elhelyezett süllyesztőszekrénybe köthető be. Az új süllyesztőszekrények öntöttvas felső résszel is készülnek – műemlék épületeknél vagy öntöttvas állványcsövek bekötésére, illetve járműforgalomnak kitett felületbe ezek használata ajánlott.

 

A HL600N és HL600NHO ellátható a HL601i tálcával, aminek segítségével a ház körül alkalmazott burkolathoz igazítva fedhető be a tisztítóajtó (kavicsszórás, burkolólap, műfű stb.).

 

HL Hutterer & Lechner GmbH

Építkezési fázis:

8. Építkezés lezárása

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A dokumentumot az OÉNY-ben kell kiállíttatni és feltölteni.

Bővebben >>>>

A háznak a földhivatali térképre is fel kell kerülnie.

Bővebben >>>>

Érdemes előzetesen elkérni a kivitelezőtől.

Bővebben >>>>

Ebben az időszakban a legkönnyebb megállapodni a kötbérről.

Bővebben >>>>
Jellemző hibák

Így nem lehet bizonyítani, hogy kinek a mulasztása okozta a későbbi hibát.

Bővebben >>>>

A végszámlát csak a hatóság bizonyítvány után fizessük ki!

Bővebben >>>>

A hatósági bizonyítvány kiadható akkor is, ha az épület teljes befejezésére még nem került sor…

Bővebben >>>>