Az építkezés fázisai

Tényleg olyan jó a Porsche-designnal készült V11 tetőcserép? Egy magyar építtető elmondja, miért választotta [+VIDEO]

2021.11.12

A puding próbája az evés, szokták mondani – egy új építőanyag bevezetésekor pedig mindig az abból elsőként megvalósult épületek a legizgalmasabbak. A Wienerbergernél az év egyik legnagyobb újdonsága – a Porotherm X-therm téglák bevezetése mellett – az új V11 Porsche design tetőcserép piacra dobása volt.

 

 

A V11 tetőcserép igazi dizájntermék: olyan építészeti elem, amely elegánsan, de nem hivalkodóan illeszkedik az épület megjelenéséhez. Legfontosabb formatervezési jegye az egyedülálló „V-forma”, melynek köszönhetően a tetőn egy teljesen újfajta, páratlan látvány jön létre.

Hogy hogyan mutat majd a rajzasztalon megálmodott forma a valóságban, az hazánkban 2021 tavaszán vált láthatóvá, ekkor indult el ugyanis

az első olyan családi ház kivitelezése, melynek tulajdonosa az új Tondach V11 Porsche design tetőcserepet választotta

a tetőszerkezet borítására – derül ki a cég lapunkhoz eljuttatott közleményéből. 

Az építtető eredetileg egy másik tetőcserepet választott épülő otthonához, de amint meglátta ezt az egyedülálló megoldást, azonnal beleszeretett. Gyártó és építtető izgatottan várta tehát az eredményt, hogyan kel életre ez a különleges forma, hogyan épül és milyen lesz „élőben” az első magyarországi megvalósult V11 tető.

Az építtető maradéktalanul elégedett volt a választásával, esztétikus és egyedi tető született, mely illeszkedik a családi ház arculatához, modern és innovatív, mégsem hivalkodó.

Nézze meg a szóban forgó házat és tetőt videón:

 

 

Építkezési fázis:

5. Falak, tetők, nyílászárók

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A tervezőnek statikust – és szükség esetén talajmechanikai szakembert – is be kell vonnia az alapozás megtervezésébe. A vízszigetelésnek az épület szerkezeteit teljes mértékben el kell választania a talajtól, a nedves felületektől.

Bővebben >>>>

A hő- és hangszigetelési igénytől, bizonyos környezeti adottságoktól, illetve az építtető ökológiai tudatosságától is függ, hogy milyen falazóanyagot érdemes választani. 

Bővebben >>>>

A fa, a műanyag és a fém anyagú nyílászárók mellett vegyes szerkezetűek is kaphatók.

Bővebben >>>>

A vasbeton födémeknél a legköltségesebb tétel a zsaluzat, emiatt sok alternatív megoldás van terjedőben.

Bővebben >>>>

A legfontosabb kérdés, hogy lapostetőt vagy magastetőt szeretnénk-e – és ez utóbbi esetében milyen hajlásszögűt. Ezután következhet az anyagok kiválasztása.

Bővebben >>>>

A legfontosabb fázisoknál lényeges a műszaki ellenőr jelenléte.

Bővebben >>>>

Ha valami ránézésre „nem stimmel”, az valószínűleg nem felel meg a szabványnak sem.

Bővebben >>>>

A szigetelés nagyon nehezen és drágán javíttatható - ne kössünk kompromisszumot!

Bővebben >>>>