Az építkezés fázisai

Pala- és gyémánthatású felülettel, egyedi festéssel is rendelhetők garázskapuk

2021.03.11

A Hörmann új termékeket vezet be a magyar piacon – ez elsősorban új felületeket és színeket jelen. Nagy újdonság, hogy a garázskapukat egyedi festéssel is megrendelhetik az ügyfelek. A cég kínálatában megjelentek a pala, illetve a gyémánt hatású felületek, amelyek nagyon népszerűek a piacon. A garázskapukhoz egy újfajta graffitiálló felület is elérhető a kínálatban, így, ha valaki ezt a megoldást választja, akkor nagyon könnyen – hagyományos tisztítószerrel – el tudja tüntetni a nem kívánt alkotásokat a kapuról.

 

(A képek kattintásra nagyobb méretben nyílnak meg!)

 

A Hörmann bejárati ajtóinál új motívumok és beépített üvegezés jelenti az újdonságot, valamint az új színek közül a szürke különböző árnyalatai, elsősorban a porszürke. Az alumíniumajtók esetében megjelentek a klasszikus motívumok, valamint a réz, fekete és fehér belső kilincsek. 

 

A fa beltéri ajtók kínálatában pedig a különböző díszcsíkozások közül, valamint az üvegajtók széles választékából válogathatnak az érdeklődők.

 

A Hörman tavaly hozta létre virtuális bemutatótermét azért, hogy a vírus miatt bevezetett korlátozások ellenére is meg tudják nézni az ügyfelek a legújabb termékeket és a teljes portfóliót – olvasható a cég közleményében. 

Az is kiderül a közleményből, hogy a vállalatnál továbbra is bíznak az építőipari trendek kedvező alakulásában, ezért erre az évre 7 százalékos árbevétel növekedéssel számolnak (tavaly 11 százalékos volt a növekedés). A bevétel növekedéshez nagymértékben hozzájárult az, hogy a koronavírus miatt bevezetett lezárások miatt az emberek otthonról dolgoztak. Ennek következtében pedig megnőtt a lakásfelújítási kedv.

A járvány egyébként nem okozott gyártási problémát a Hörmannál; a határlezárások kicsit kitolták a szállítási határidőket, de ezek kezelhetőek, így

zavartalan a szállítás és a termékek beépítése is.

A vállalat a vírus alatt is tovább folytatja a gyárainak fejlesztését, így 2021-re sikerült elérni, hogy az összes gyár zöldenergiával működik. Emellett klímavédelmi projekteket támogat a vállalat Uruguayban erdőtelepítést, Indiában pedig két szélerőműpark létrehozását – olvasható a vállalat közleményében.
 

Építkezési fázis:

5. Falak, tetők, nyílászárók

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A tervezőnek statikust – és szükség esetén talajmechanikai szakembert – is be kell vonnia az alapozás megtervezésébe. A vízszigetelésnek az épület szerkezeteit teljes mértékben el kell választania a talajtól, a nedves felületektől.

Bővebben >>>>

A hő- és hangszigetelési igénytől, bizonyos környezeti adottságoktól, illetve az építtető ökológiai tudatosságától is függ, hogy milyen falazóanyagot érdemes választani. 

Bővebben >>>>

A fa, a műanyag és a fém anyagú nyílászárók mellett vegyes szerkezetűek is kaphatók.

Bővebben >>>>

A vasbeton födémeknél a legköltségesebb tétel a zsaluzat, emiatt sok alternatív megoldás van terjedőben.

Bővebben >>>>

A legfontosabb kérdés, hogy lapostetőt vagy magastetőt szeretnénk-e – és ez utóbbi esetében milyen hajlásszögűt. Ezután következhet az anyagok kiválasztása.

Bővebben >>>>

A legfontosabb fázisoknál lényeges a műszaki ellenőr jelenléte.

Bővebben >>>>

Ha valami ránézésre „nem stimmel”, az valószínűleg nem felel meg a szabványnak sem.

Bővebben >>>>

A szigetelés nagyon nehezen és drágán javíttatható - ne kössünk kompromisszumot!

Bővebben >>>>