Az építkezés fázisai

Kilenc négyzetméteres faházmodulokból alkothatunk hasznos és barátságos tereket

2022.01.28

A modulokból készíthető nagyobb épület is, de magában is használható, akár dolgozószobaként, hálószobaként – az udvarban, az erdő közepén vagy mondjuk egy lapostetőn felállítva.

 

 

Megjelent a Wallpaper Design Awards 2022 díjazottjainak listája. A „Life-Enhancer of the Year” díjat megosztva ítélték oda: a holland formatervező Marjan van Aubel „Sunne” napenergiával működő lámpája mellett egy csapat finn dizájner „Space of Mind” faházmodulja részére – olvasható a Tervlap.hu építészeti portál cikkében

A viszonylag apró – 9 négyzetméteres – modul önmagában is használható, de több elemet összekapcsolva akár nagyobb ház is létrehozható. Az alapötletre hatással volt az északi országokra jellemző sajátos nyaralókultúra, a külföldi utazási lehetőségek szűkülésének időszakában a belföldi turizmus erősödése, valamint az is, hogy – szintén a világjárvánnyal összefüggésben – a távmunka szélesebb körben elterjedt. 

 

(A képek kattintással nagyobb méretben is megnyithatók!)

 

Egy ilyen házikó használható akár dolgozószobaként, hálószobaként, egyszemélyes jóga- vagy meditációs stúdióként, műteremként, de mondjuk szállodai vendégszobaként is. Felállítható a hátsó udvarban, vidéki környezetben, a vadonban vagy akár egy háztetőn is – sorolja a lehetőségeket a cikk szerzője. 

A „life enhancer”, azaz az életminőséget javító termékeket jutalmazó díj odaítélésekor úgy jellemezték a Space of Mind modult, mint ami „természetesen elbűvölő és valóban hasznos termék, amely könnyen illeszkedik a zöld környezetbe, akár nyilvános, akár magáncélra”. 
A Space of Mind Oy 2022-ben elkezdi a faházmodulok sorozatgyártását. Már kaptak megrendelés a Turku városához közeli szigetvilágban működő szállodától, de a nyaralókat is elkezdik már gyártani – tudjuk meg a cikkből.

A letisztult formavilágú, minimalista kabin ökológiai forrásból származó finn fából készül. Az alapanyagnak köszönhetően strapabíró, ellenáll az elemeknek. A közel 10 négyzetméter összterületű kompakt tér saját, egyedi bútorokkal rendelkezik, amelyek a fa szerkezethez csatlakoznak. A faházmodul elég könnyű ahhoz, hogy egyszerűen szállítható legyen, akár a legtávolabbi helyeken is felállítható.

 

 

Építkezési fázis:

2. Tervezési folyamat

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

Már az igények pontos megfogalmazásában is sokat segíthet a szakember.

Bővebben >>>>

Érdemes azokra is hallgatni, akik már dolgoztattak a javasolt tervezővel.

Bővebben >>>>

A nekünk tetsző stílusban épült házakat érdemes megnézni.

Bővebben >>>>

Az építészkamarai névjegyzékben kell szerepelnie.

Bővebben >>>>

A legtöbb esetben ezt az építészre bízhatjuk.

Bővebben >>>>

Ekkor kell minél jobban pontosítanunk, hogy milyen házat szeretnénk és mennyit tudunk rákölteni.

Bővebben >>>>

Ki tartja a kapcsolatot a hatósággal?

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk az „Energia és komfort” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk a „Falak, tetők, nyílászárók” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>

Itt javasoljuk a „Burkolás, festés, belső tér” fázis, illetve az ahhoz tartozó Tennivalók listájának tanulmányozását.

Bővebben >>>>
Letölthető dokumentumok

... tartalom hamarosan ... 

Bővebben >>>>

A szerződésminta – mely az egyszerű bejelentéssel létesíthető lakóépületek tervezéséhez alkalmazható – a hatályos jogszabályoknak megfelelő rendelkezések alapján készült.

Bővebben >>>>