Az építkezés fázisai

Akár egyedi fényképpel is megrendelhetjük az új garázskaput

2021.09.29

Innovatív megoldással jelentkezett a világ egyik vezető garázskapu gyártója, a Hörmann: a most bevezetett termékcsalád trendi felületeket és egyedi motívumok megjelenítését teszi lehetővé a garázskapuk kialakításában. Az akár egyedi fényképet is tartalmazó felület ugyanazt a minőséget garantálja, amit a Hörmanntól megszokhattunk.

 

 

A garázskapuknak nemcsak gyakorlati szerepük van, hanem designelemként is megjelennek a homlokzaton. Ezt felismerve a Hörmann új, strukturált felületet vett fel a kínálatába, mellyel lehetőséget biztosít arra, hogy a kapu felülete igény szerinti egyedi motívumokkal vagy fényképekkel legyenek kialakítva. 

 

Slategrain felület palaszerű struktúrával

A strukturált kapufelületek azért is népszerűen, mert robusztus megjelenésűem, könnyen ápolhatók, az apró karcolások kevésbé észrevehetők rajtuk, mint a sima kapufelületen. Slategrain néven hozták forgalomba az új, trendi felületet, melynek palaszerű struktúrája modern megjelenésű,

a strukturált felületek előnyeit kínálja, ugyanakkor a többi kapufelülethez képest az ára is kedvezőbb.

Ezek a szekcionált garázskapuk fehér és antracit színben kaphatók, továbbá 15 kedvező árú preferált színben, de kívánságra akár a RAL-skáláról választott egyedi színben is elérhetők.

 

Egyedi kialakítású Duragrain felület 

Egészen egyedi és figyelemfelkeltő lehet a garázskapunk, ha a Duragrain digitális nyomtatás lehetőségével élünk. Ily módon az építkezők és felújítók igény szerinti, egyedi kapumotívumokkal vagy fényképekkel saját maguk határozhatják meg a leendő garázskapu felületét. A kiváló minőségű Duragrain felület különösen robusztus, karcálló és UV-álló, így a tartós napsugárzás sem vezet a kapun látható kép kifakulásához. A tartósan szép kapufelület érdekében

e szekcionált garázskapukat nagy szilárdságú védőlakkal vonják be.

 

(Forrás: Hörmann-közlemény)

 

Építkezési fázis:

5. Falak, tetők, nyílászárók

Tartsa naprakészen saját listáit, dokumentumait!
JELENTKEZZEN BE, illetve REGISZTRÁLJON!
Tennivalók listája

A tervezőnek statikust – és szükség esetén talajmechanikai szakembert – is be kell vonnia az alapozás megtervezésébe. A vízszigetelésnek az épület szerkezeteit teljes mértékben el kell választania a talajtól, a nedves felületektől.

Bővebben >>>>

A hő- és hangszigetelési igénytől, bizonyos környezeti adottságoktól, illetve az építtető ökológiai tudatosságától is függ, hogy milyen falazóanyagot érdemes választani. 

Bővebben >>>>

A fa, a műanyag és a fém anyagú nyílászárók mellett vegyes szerkezetűek is kaphatók.

Bővebben >>>>

A vasbeton födémeknél a legköltségesebb tétel a zsaluzat, emiatt sok alternatív megoldás van terjedőben.

Bővebben >>>>

A legfontosabb kérdés, hogy lapostetőt vagy magastetőt szeretnénk-e – és ez utóbbi esetében milyen hajlásszögűt. Ezután következhet az anyagok kiválasztása.

Bővebben >>>>

A legfontosabb fázisoknál lényeges a műszaki ellenőr jelenléte.

Bővebben >>>>

Ha valami ránézésre „nem stimmel”, az valószínűleg nem felel meg a szabványnak sem.

Bővebben >>>>

A szigetelés nagyon nehezen és drágán javíttatható - ne kössünk kompromisszumot!

Bővebben >>>>